job-search blog

Kære potentielle medarbejder(e)/samarbejdspartner(e)*,

Jeg brænder for at at bruge mine evner, energier, erfaringer i et godt arbejdsted i Storkøbenhavn, er det dig eller kender du nogen? Jeg vil invitere dig til at få et overblik over forskellige grene af min tværfaglige profil.

Det er ikke min ambition at finde et job som sætter alle mine sider og erfaringer i spil, jeg tror på at man skal fokusere på sin hovede rolle og se alle komplementære evner som en værdigfuld bonus, en potentiel for fremtiden, en investering i udvikling…

Jeg er nysgerrig over min fremtidige arbejdsplads. Jeg vil headhuntes. Jeg vil se virkninger af “law of attraction”. Jeg vil bane nye veje og skabe en ny job rolle for mig selv. Eller at tilfældigheden bestemmer. I alle tilfælde, kommer jeg til at dedikere mig selv, lære videre, gøre mit bedste at bidrage, samarbejde med et team og kunder.

 

Derfor…

 

Hvis jeg bliver ansat i en kulturel eller undervisnings institution, kan jeg – udover mine hovede opgaver af ide-udvikling, design af undervisningsforløb og (kulturelle) events – bidrage til web kommunikation og design og opdatering af hjemmesider takket være min IT baggrund.

Hvis jeg arbejder for en virksomhed/projekt i hvad som helst branche, hvor der er brug for nogen frisk, kreativ energi fra performance verden, kan jeg bringe ind mine repræsentative evner til kunde kontakt, marketing strategier eller branding.

Hvis jeg er ansat i web/software udviklings firma – som tester, business analyst/konsulent, eller en projekt generalist på tværs – kan jeg også potentielt bidrage til koordinering af events, optimering af kommunikations processer, design af team-building events.

Og sidst, hvis I har udelandske kunder eller vil udvide services til udlandet, mit dansk er meget godt, mit engelsk endnu bedre og polsk er modersmål. Jeg har internationel erfaring fra studie og arbejde i Kanada, England, Danmark og Polen og skrev alle mine specialer på engelsk.

 

Så… vil du lidt rundt?

Hvis du er interesseret i en del af mig som har at gøre med kultur, interaktiv performance, events og undervisning (evnen til at kommunikere i forskellige “sprog” fra forskellige faglige universer), læs videre efter linjen nedenfor.

 

Hvis du vil have mig med til dit projekt eller sammen skabe et nyt projekt, kan du læse om hvordan jeg arbejder, forsker og formidler og hvor meget der kan gavnes fra min tværfaglighed og sans for bæredygtighed.

 

Hvis du vil hellere se hvordan jeg kunne bidrage til software/web development, er du velkommen til at kigge her.

 

Hvis du vil se mit CV, så klik her.

 

Vil du følge min jobsøgnings proces?: The Art Of…job hunting

 

God fornøjelse!

*{bemærk at den Theme viser ikke altid det danske ‘Ø’, men jeg ved hvordan man staver. Det fikses… }


 

PASSIONERET (VEJ)LEDER, OPLEVELSESDESIGNER, EVENTS KOORDINATOR, PERFORMATIV UNDERVISER OG AMBASSADØR FOR NY UDDANNELSE

– Nature and art that (re)create culture and school…towards the future that is today –

Min passion for mennesker og natur kombineres med dobbel uddannelse i Sociologi og IT, akademisk erfaring fra undervisnings institutioner i Danmark og i udlandet samt mange års praksis med at skabe LARP-agtige universer og selv-udviklings processer

(uddannelse til virkligheden gennem fiktion og naturen)

 

Jeg vil tilbyde et konkret kompetencemix, der gør mig i stand til at spille en nøglerolle inden for en lang række forskellige områder, hvor undervisning, by- og kultur-udvikling møder mennesker, web og organisation.

 

Kapitel 1. Hvilke erfaringer har jeg med udvikling og afholdelse af læringsforløb, kurser og offentlige events?

Jeg vil tilbyde jer meget mere end en skolelærer eller en miljø-uddannet. Jeg har nemlig mange års erfaring med interaktiv, immersiv performance kunst, undervisningsforløb og events, hvor vi involverer publikum og giver dem uforglemmelige, transformative oplevelser både inden- og udendørs.

Jeg har samtidig været en innovativ forsker, konsulent og koordinator af projekter fokuseret på alternative læringsprocesser. (bl.a. hos Euman, Club de la Faye’s Teaching Unit, Sisters Academy, Menneskebiblioteket og på mine egne workshops)

Min sidste erfaring fra et innovativt kunst projekt på tværs af sensuel uddannelse, forskning, performance og aktivisme (Sisters Academy, 2015) gav mig endnu flere værktøjer, som jeg aktuelt bruger til at designe undervisningsforløb under Hus Kunstner Ordningen med et par folkeskoler, hvor vi igennem performance kunst metoder uddyber emner relateret til skolefagene:

• engelsk   • filosofi    • alsidig udvikling   • håndværk og design   • idræt (og natur)  • religion (ritualer)

Jeg er også ofte i kontakt med folkeskoler/gymnasier/voksne i Menneskebiblioteket sammenhæng (et kommune-støttet projekt med målet at gå imod fordomme i samfundet).

Jeg selv udvikler og faciliterer selvudviklings workshops (100 faces of ‘each other’) samt designer og koordinerer små projekter under større events og festivaler: Copenhagen Burlesque, Borderland, Roskilde Festival.

 

Jeg er selvkørende og praktisk multitasker i god fysisk form. En hands-on skattejæger og designer … der også kan konceptualisere fagligt og integrere erfaringer i livslang læring.

Jeg ikke kun jonglere med mange bolde i forhold til de daglige opgaver af forskellig art, men har også en unik gave i at kunne forbinde fag i nye kreative kombinationer.

 

Jeg er åben for at løbe rundt i skoven i skatte jagt, grave i jorden, skaber dans koreografier i det friluft, malke køer, lave økologisk mad sammen og lave en performance eller en kunstudstilling af planter og genbrug materialer. Jeg kan også overnatte, hvis der er en særlig stjerne-ser event.

Jeg kan bagefter oversætte alle disse oplevelser til komplekse og fascinerende teorier, får folk til at se forbindelser mellem forskellige fag, mennesker og filosofier. Inspirere dem til at forelske sig i kompleksitet, mens jeg vejleder dem i at navigere gennem dette kompleksistet (at være en bevidst skaberen af mans egne livsrejse).

 

Kapitel 2. Hvilke udviklingsmuligheder ser jeg generelt i kulturelle- og undervisnings-institutioner?

Udover at vejlede skoler, vuggestuer og andre institutioner med interesse for natur (og kultur gennem natur), vil jeg sætte pris på at forbedre jeres (vores!) tilbud og daglig drift og gradvist udvikle institutionens forløb-kit, for at det løbende beriges og kan (gen)bruges af andre i fremtiden. Jeg vil også arbejde på at udvikle faste tværfaglige events og undervisnings forløb som kan involvere, udover skoler, andre aktører som akademiske forskere og virksomheder for at øge deres CRS profil. Jeg vil bruge mine evner og energier på at få vores institution til at deltage i relevante events, Åben Skole portalen, konferencer, samt arrangere vores egne events. For mig sådan et job er også en livsstil. I fremtiden, vil jeg være med til at udvide en vifte af vores services: en inspirerende sted for kulturalle events; sundheds- og mindfulness-retreats; en naturlig ramme for LARP universer; en af de attraktive steder i interaktiv skattejagt (også virtuelle) udviklet sammen med andre institutioner i Storkøbenhavn og Danmark.

Jeg elsker at “plante frø” ved at snakke med forskellige mennesker, dokumentere aktiviteter og feedback, for vores brand samt viden-deling iternt i teamet og i eventuelt samarbejde med andre kommuner og institutioner. Med min baggrund i software/webudvikling kan jeg også bidrage til online kommunikation og opdatering af hjemmesiden.

 

Jeg har med-skabt mange offentlige arrangementer og vil gerne bruge disse erfaringer hos jer. Min foretrukne måde at arbejde på er i samspil med andre initiativer eller som en integreret del af større events, hvor der i forvejen er bredere publikum, nye potentielle samarbejdspartnere og inspiration til videre udvikling.

 

I naturen, om naturen…

313556_10150297777636542_543461541_8267854_1318136404_n

Gribskov

 

us 3 us and the blue fisherman Hank

CREA(tivity) workshop hos Finn Hesselager

 

ja i Pontus_w dal

Ved Amager Naturcenter

 

Konferencer, events, bæredygtighed

‘in 100 years’ var en serie af konferencer/futuristisk forskning “klædt” i  fiktiv performance paraply hvor erhvervslivet, den akademiske verden og kunst delte et fælles mål at gå ud over rationel tankegang og gamle paradigmer.  Ved at udforske mere kreative, visionære måder at tackle bæredygtigheden på forskellige niveauer: miljø, relationer mellem mennesker og nye teknologier.

Acord Falls in the car hunting in Acorn Falls

Acorn Falls In 100 years – seminar 3 – No fixes, pal! november, 2011

mind the long run baby June 2011 street dance

In 100 years – seminar 1 og andre performances i urban spaces, juni 2011

 

 

unfolding of fairies1

‘Invisible Empire’, Sverige: Jordmor ritual. august 2009

 

Kreative kampagner, bæredygtighed, miljø og mennesker

Hos IBIS, vores mål med ‘jeg er Yasuni’ kampagnen var at formidle et stærkt budskab, hvor vores målgruppe (folk der underskriver et andragende, spreder ordet eller bidrager med penge) identificerer sig med og lære af naturen og oprindelige folk. I at skabe involverende læringsprocesser, tror jeg på samspillet mellem forskellige discipliner og den æstetiske en eksperimenterende tilgang til oplevelser. Derfor er jeg en stor fan af performative og rituelle elementer sammenvævet i stærke videnskabelige argumenter.

Yasuni ritual Yasuni ritual2

‘Jeg er Yasuni’ kampagnen med IBIS er designet på tværs af ny teknologi, ritualer og politisk aktivisme. Dome of Visions 2013.

 P1020869    P1020864

‘Jeg er Yasuni’ kampagnen (IBIS): Roskilde Festivallen 2013

at Martin Lidegaards

‘Jeg er Yasuni’ kampagnen (IBIS): Ansigterne (visuelle underskrifter) blev i april 2013 overleveret til klimamainisteren Martin Lidegård med budskabet om at vi skal fra klima-forhandling til handling!

 

 

Menneskebiblioteket_Tantra

Menneskebiblioteket som en del af ‘Gør en forskel’ dage i Ørestads Gymnasium, november 2015

 

Jeg vil også hjælpe med at “befri” lidt læringsmål (læringsmålstyrede undervisning) fra faste rammer og støtte elever i at tænke kreativt og se spændende forbindelser udover et bestemt skolefag. Det vil samtidig give lærerne nye værktøjer og inspiration til ‘blended learning’ videreuddannelse som en del af Skolereformen. På den måde vil Boserupgård Naturcenter direkte og indirekte bidrage til en rigere og højere kvalitet i undervisningsprogrammer og overordnet strategi i danske skoler.

 

Kapitel 3: Hvilke ydeligere kompetencer kan jeg tilbyde?

Initiativrig, empatisk og ansvarlig med evnen til at samarbejde med forskellige folk.

I de sidste år har jeg trænet min evne til at præsentere og udveksle ideer med mennesker i forskellige aldre, med forskellige faglige baggrunde og livsstile: kunstnere, (sociale) iværksættere, børn og unge, CSR konsulenter, skole lærere, corporate ansatte, IT folk og designere, aktivister, socialt udsatte, frivillige, kreative kokke og spirituelle mennesker. Jeg tror på, at for at kunne gennemføre progressive ideer og forblive i konstant udvikling, har verden brug for stærke generalister.

 

Kapitel 4: (et ‘?’ til dig) Hvilke visioner, værdier og retninger vil du fremme i din nærmeste fremtid? Kan vi samarbejde?

Hvis du er interesseret i frisk energi, innovativ tilgang, sans for mennesker og en masse hjerte, vil udeskolevejleder positionen være i gode hænder. Jeg vil være glad for at kunne mødes med jer personligt i januar for at præsentere endnu flere sider af mig selv og brainstorme sammen med jer om, hvordan jeg allerbedst kan bidrage hos jer.

 

<<… and additional treasures to share with you…in English>>

I am a double-educated, knowledgeable and inspiring generalist and experience designer that has a unique gift of translating any subject into interactive experience that at the same time always relates to other subjects. That gives existing content more interesting perspectives and further expands to rich knowledge far beyond the education program.

Speaking of passion…nature, sustainability and cooperation with schools is what I already do…

My knowledge and experience related to the role of practical (project) coordinator, inspiring teacher, supporter and experience designer will be expanding fast, also after hours, as nature, sustainable living, life-long learning and mindfulness are  passions also in my private life. I visit and research on other equivalent institutions, like Amager Natur Center, Dyrehaven. I am close to folkeskoler where I involve myself both in a role of a human book and aa performer-teacher. I talk to school teachers about methods that work and things to improve. I create my own workshops and ritualized events. I also work with tantra and bring this approach as a missing element in sexual education in danish schools. In February 2016 I will be contributing to a second part of Sisters Academy project where as performers, researchers and alternative teachers we will be overtaking a school in Simrishamn in Sweden to inspire for a more sensuous and more involving ways of teaching.

 

Kærlige hilsner,

Iwona Helena Rejmus

iwona.h.r@gmail.com

 

 

* Richness of my background *

My Danish is not perfect…yet. I have a very unique profile and rich, international experience. On top of knowledge from various segments of Danish society, I carry stories from other cultures that I can integrate in my everyday work. If your company/institution embraces diversity, we can cooperate and do something valuable together. I asked a couple of people to correct some major mistakes, so you get even a better (love)letter/application. Every time there is less and less to correct. I gave them a massage in return. A gift economy that I practice parallel to money-driven economy. Cause they are not contradictory, but complementary. I also teach it in relation to sustainability. And I try to walk my talk…